Banner

Allen Beebe

Allen Beebe Sensei begon in 1972 met Karate (Shorin-ryu, Shotokan, Shudokan). In 1981 begon hij met Ki no Kenkyukai Aikido onder Dwight Onchi een uchi deshi van Tohei Koichi en Judoka van de in Portland beroemde Onchi Judo familie. Vrij snel ontving hij lesbevoegdheid en startte de Portland State University Aikido Club. Kort daarna gaf hij ook les aan het Indo-Chinese Centrum en de Oregon Gymnastics Academy.

In 1986 reisde hij voor het eerst naar Japan en trainde in alle Aikido Dojo's in en rond Sendai totdat hij zich beperkte tot de Iwama stijl onder Hanzawa Yoshimi Sensei. Voordat hij terugkeerde naar Amerika raakte hij via Nakajima Masanori Shihan bekend met Shirata Rinjiro Sensei's Aikido waza en deze introduceerde hem aan Shirata Rinjiro Sensei zelf. Toen hij terugkeerde in Portland stopte hij zijn training onder Onchi Sensei en begon onafhankelijk met lesgeven.

Nakajima Masanori verbleef in Portland gedurende de zomer van 1987 om hem Shirata senseiís curriculum te leren tot aan Shodan niveau. Kort daarna verhuisde Nakajima Sensei van Sendai naar Chiba. Als gevolg trainde Beebe Sensei daarna bij Prof. John Stevens op de Fukushi Daigaku en reisde hij naar Yamagata City om te trainen onder Shirata Sensei.

In 1992, steunde Shirata Sensei de opening van de Kodokan door het versturen van een Gaku (Dojo Bord), Kakejiku (Kalligrafie) en een gedicht over de Kodokan, plus een dojo openingsbrief hetgeen Prof. John Stevens overbracht. Helaas was Shirata Sensei zelf te ziek om persoonlijk aanwezig te zijn. Shirata sensei overleed in 1993 en Beebe Sensei staakte zijn Aikido training in Japan, hoewel hij nog regelmatig naar Japan ging voor familiebezoek en Boeddhistische training. (Beebe Sensei is tevens Shingon Boeddhistisch Priester).

In aanvulling op Aikido heft Allen getraind met Aiki-jujutsu instructors Okamoto (Roppokai), Popkin (Ginjukai) en Angier (Yanagi Ryu).

Allen heeft Takamura ha Shindo Yoshin Ryu gestudeerd waarbij hij een Shoden Menkyo ontving voordat hij zich terug trok om te kunnen concentreren op zijn zoektocht naar Aiki.

Beebe Sensei is tevens een erkend Shihan in de Kyokushin Budokai o.l.v. de legendarische Jon Bluming.

De laatste 5 jaar heeft Allen zijn training in en studie van Aiki voortgezet door middel van instructies en invloed van Dan Harden. Hij traint en geeft les in zowel de USA als Europa en geniet daarnaast regelmatig van training in Kodokan Judo bij de Seiwakan.

 

Allen Beebe sensei

Seikokan in beeld
Snel contact met Seikokan
Emailadres
Onderwerp
telefoonnr.
stel uw vraag
   
 
Snel zoeken
Korte vraag:
Waarom wilt u meer weten over Kodokan Aikido?